29 Ekim 2018 Pazartesi

Kete

Kete

Malzemeler

  • 1 Paket Margarin
  • 6 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta Akı
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Paket Maya 
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Çorba Kaşığı Şeker
İç Harcı İçin;
  • 100 Gr Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Un
Hamuru Açmak İçin;
  • 2 Çay Bardağı Nişasta
Üzeri için;
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Çörek Otu
  • Susam




Yapılışı
  • Hamuru hazırlamak için;Derin bir kaba unu koyun.
  • Üzerine margarini ilave ederek yoğurun. 
  • Daha sonra diğer malzemeleri de içerisinde koyarak iyice yoğurun. 
  • Oluşan hamuru üstü nemli bir bezle örtülü olarak 30 dakika dinlendirmeye bırakın. 
  • Daha sonra mayalanan hamuru 15 parçaya bölün.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • İç harcını hazırlamak için; Bir tavaya tereyağını koyup eritin.
  • Eriyen terayağın üzerine unu ekleyip kavurun.
  • Unu çok karartmadan ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • 1 Parça hamurun üzerine nişasta serpip oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açılan hamurun üzerine fırça yardımıyla tereyağını sürün.
  • Yağlanan hamuru bohça şeklinde katlayın.
  • Bohça şeklinde katlanan hamuru oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açılan hamurun içine harcı dökün.
  • Harcı dökülen hamuru bohça şeklinde katlayın.
  • Kalan parça hamurları da aynı şekilde yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Fırın tepsisine dizilen ketelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
  • Yumurta sarısı sürülen keteleri tepside 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen ketelerin üzerine susam ve çörek otunu serpin.
  • Dinlenen keteleri önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dakika pişirin. 
  • Pişen keteleri oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz. 
                                         Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.