24 Ekim 2018 Çarşamba

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri

Malzemeler
  • 1 Kg Kestane
  • 5 Su Bardağı Şeker
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Damla Limon Suyu
Hazırlanışı
  • Bıçak yardımıyla kestaneleri çizin.
  • Çizilen kestaneleri bir tencereye koyup 10 dakika haşlayın.
  • Haşlanan kestanelerin suyunu süzüp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kestanelerin kabuklarını dikkatlice soyun.
  • 5 su bardağı şekeri ve 5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika kaynatın.
  • Soğuyan kestaneleri kevgir yardımıyla şerbetin içine koyun.
  • Şerbetin içine koyulan kestaneleri 15 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
  • Kestanelerin şerbeti çekmesi için 1 gece oda sıcaklığında bekletin.
  • Şerbetini çeken kestanelerin üzerine bir kaşık yardımıyla şerbet dökerek servis yapabilirisiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: