17 Ekim 2018 Çarşamba

Kakaolu Puding

Kakaolu puding

Malzemeler
  • 1 Litre Süt
  • 2 Tatlı Kaşığı Tereyağ
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 100 Gr Çikolata
Üzeri için
  • Toz Fıstık
Yapılışı
  • Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu koyup çırpın.
  • İyice çırptıktan sonra tencereyi ocağa alın.
  • Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
  • Kaynayan pudinge tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölün.
  • Küçük çikolata parçalarını tencereye atın.
  • Çikolata ve margarin eriyince tencereyi ocaktan alın.
  • Üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırın.
  • Tenceredeki pudingi servis kaplarına boşaltın.
  • Servis kaplarındaki pudingin soğuması için 2 saat buzdolabına koyun.
  • Buzdolabından çıkarttıktan sonra üzerine fıstık dökerek servis yapabilirsiniz.                                                                                                      Afiyet Olsun

    0 yorum: