7 Ekim 2018 Pazar

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek

Malzemeler
  • 6 Adet Yufka
  • Yarım Kg Ispanak
  • 250 Gr Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 100 Gr Margarin
  • 2 Su Bardağı Süt 
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin
  • Çörek Otu
  • Susam
Hazırlanışı 
  • Soğanı ince ince doğrayalım.
  • Tencereye aldığımız sıvıyağ içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirmeye devam edelim.
  • Ispanakları ayıklayıp yıkayalım.
  • Ispanakları küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyelim.
  • Tuz ve karabiberini ekleyelim.
  • Ispanaklar yumuşayana dek kavuralım.
  • Ispanaklı iç ılındığında unu ilave edelim.
  • Hızlı hızlı karıştırarak unu ıspanaklara yedirelim.
  • Yufkaları ortadan ikiye keselim.
  • Süt ve erimiş margarini ayrı bir kapta karıştıralım.
  • Yarım daire şeklindeki yufkaların üzerine margarin ve süt karışımını sürelim.
  • Üzerine koyacağımız her yufkaya aynı işlemi uygulayalım.
  • Yufkaların üzerine hazırladığımız ıspanaklı içten koyalım.
  • Yufkanın iki ucunu hafifçe çevirerek rulo halinde saralım.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Ayrı bir kapta çırptığımız yumurta sarılarını ruloların üzerine sürelim.
  • En sonda üzerlerine susam ve çörek otunu koyun.
  • 180 Derecelik fırında 30 dakika pişiriniz.
                       Afiyet Olsun

0 yorum: