31 Ekim 2018 Çarşamba

Islak Kek

Islak Kek

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3 Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Damla Çikolata
Sosu için
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Hindistan Cevizi




Yapılışı
  • Derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.
  • Üzerine süt, sıvıyağ ve vanilin ekleyip çırpın.
  • Daha sonra un, damla çikolata, kakao ve kabartma tozu ilave edip iyice çırpın.
  • Borcamı yağlayın.
  • Karışımı yağlanmış borcama dökün.
  • Kekimizi önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin.
  • 25 Dakikanın sonunda kekin ortasına kürdan batırın.
  • Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Pişen kekimizi fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Sos için; Bir tencereye süt, sıvıyağ, kakao ve şekeri koyun.
  • Sos koyulaşana kadar pişirin.
  • Sosu soğuyan kekin üzerine dökün.
  • Kekin sosu çekmesi için 2 saat  buzdolabında bekletin.
  • Sosu çeken kekin üzerine hindistan cevizi ve toz fıstık döküp servis edebilirsiniz.                                                                Afiyet Olsun

0 yorum: