13 Ekim 2018 Cumartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye

Malzemeler
  • 150 Gr Tereyağı
  • 5 Su Bardağı Un
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Vanilya
Üzerine
  • 6 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
  • 1 Yumurtanın akı
Yapılışı
  • Bir kapta yumurta, vanilya, limon rendesi ve şekeri koyup iyice karıştırın.
  • Daha sonra oda sıcaklığında erimiş tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Sonra azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Kopardığınız hamur parçalarını yuvarlayın.
  • Bir kapta yumurta beyazını çırpın.
  • Yuvarladığınız hamurları önce yumurta akına batırın.
  • Sonra hindistan cevizine bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp soğutmaya bırakın.

                               Afiyet Olsun

0 yorum: