3 Ekim 2018 Çarşamba

Çerkez Tatlısı

Çerkez Tatlısı

Malzemeler

  • Yarım Paket Yaş Maya
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı İrmik
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 2 Yumurta
  • 125 Gr Margarin
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
İç Malzemesi için
  • 1,5 Su Bardağı Ceviz
  • 1Yumurta
  • 1 Çorba Kaşığı Un
Şerbeti için
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Kaymak
Yapılışı
  • 4 Su bardağı un karıştırma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır.
  • İçerisine maya, yumurta ve süt konulur.
  • İrmik ve toz şeker unun kenarlarına serpilerek havuzdan itibaren karıştırılmaya başlanır.
  • Karıştıktan sonra içerisine yumuşamış margarin ve yoğurt da eklenerek hamur yoğrulur.
  • Hazırlanan hamur mayalanmaya bırakılır.
  • İç harcı için bir kaba ince çekilmiş ceviz, un ve yumurta alınarak iyice karıştırılır.
  • Dinlenen hamur uzun bir şekilde açılır.
  • Hazırlanan iç harcı hamurun içine konulup rulo gibi sarılır.
  • Bu şekilde biraz beklendikten sonra birer parmak arayla kesilir.
  • Kesilen hamur yağda kızartılır.
  • Biraz soğuduktan sonra üzerine kaymak ve toz fıstık konularak servis yapılır.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: