27 Ekim 2018 Cumartesi

Burma Tatlısı

Burma Tatlısı

Malzemeler
  • 100 Gram Tereyağı (Oda Sıcaklığında Bekletilmiş)
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
İç Harcı İçin;
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Hamuru Açmak İçin;
  • 2 Çay Bardağı Nişasta
Şerbeti için;
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
  • 250 Gr Tereyağı
  • Toz Fıstık
Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın
  • Derin ve büyük bir kaba unu koyun.
  • Tereyağını azar azar ilave ederek yoğurun. 
  • Diğer malzemeleri de içerisinde koyarak iyice yoğurun. 
  • Oluşan hamuru üstü nemli bir bezle örtülü olarak 20 dakika dinlendirmeye bırakın. 
  • Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • İç harcı için; Bir kapta dövülmüş ceviz ile şekeri karıştırın.
  • 1 Parça hamurun üzerine nişasta serpip oklava ile incecik açın.
  • Açılan yufkanın içine şekerli cevizden dökün.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın.
  • Kalan parça hamurları da aynı şekilde yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Bir tencerede tereyağını eritin.
  • Eritilen tereyağını tepsiye dizili burmaların üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcak burma tatlısının üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Burma tatlısının şerbeti çekmesi için 1 saat bekleyin.
  • Şerbetini çeken burma tatlısının üzerine fıstık tozu döküp servis edebilirsiniz.
                                         Afiyet Olsun

0 yorum: