31 Ekim 2018 Çarşamba

Bisküvili Etimek Tatlısı

Bisküvili Etimek Tatlısı

Malzemeler
  • 1 Paket Etimek 
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 2 Çorba Kaşığı Nişasta
  • 6 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Şerbeti için
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • 1 Paket Burçak Bisküvi
  • Dövülmüş Ceviz




Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir borcama etimekleri dizin.
  • Şerbeti borcama dizilen etimeklerin üzerine dökün.
  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişasta koyup pişirin.
  • Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar  sürekli karıştırın.
  • Tencerenin kaynamasına yakın tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kaynayan muhallebinin altını kapatıp 5 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen muhallebiyi şerbet dökülmüş etimeklerin üzerine döküp güzelce yayın.
  • Tatlıyı soğumaya bırakın.
  • Burçak bisküvileri iyice ufalayın.
  • Ufalanan bisküvileri soğuyan tatlımızın üzerine dökün.
  • Bisküvi dökülen etimek tatlımızı 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen tatlının üzerine dövülmüş ceviz dökülerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum: