Malzemeler
- 1 Paket Ekmek Kadayıfı
- 1 Su Bardağı Şeker
Ekmek Kadayıfını Islatmak İçin
- 3 Su Bardağı Su
Şerbeti İçin
- 4 Su Bardağı Şeker
- 8 Su Bardağı Su
Üzeri İçin
- Kaymak
- Dövülmüş Ceviz
Hazırlanışı
- Bir tepside ekmek kadayıfını su ile ıslatın.
- Islatılan ekmek kadayıfını 3 saat dinlendirin.
- Dinlenen ekmek kadayıfının suyunu sıkıp dökün.
- Bir tavaya 1 su bardağı şekeri koyun.
- Tavanın altını kısık ateşte yakıp şeker karamelize olana kadar karıştırarak pişirin.
- Karamelize olan şekeri ekmek kadayıfının üzerine dökün.
- Şerbeti için; 4 su bardağı şekeri ve 8 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Ardından tencereyi ılımaya bırakın.
- Hazırlanan şerbeti ekmek kadayıfının üzerine dökün.
- Tepsiyi kısık ateşte üstü kapalı olarak 1 saat pişirin.
- Arada tepsinin yanındaki şerbeti tatlının üzerine kaşık yardımıyla tekrar dökün.
- 1 saatin sonunda ekmek kadayıfını kapağı açık olarak 20 dakika daha pişirin.
- Pişen ekmek kadayıfı tatlısını 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen ekmek kadayıfını dilimleyin.
- Dilimlenen ekmek kadayıfının üzerine ceviz ve kaymak dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
UZUN SÜREDİR YOKTUNUZ SEVERİM EKMEK KADAYIFINI
YanıtlaSilYapımı zor ama yemesi kolay bir tatlı :)
SilEkmek kadayıfı sevdiğim bir tatlı, gecenin bu saatinde önüme konsa "Almamayım şimdi, yarın yerim" diyebileceğimden emin değilim.
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
YanıtlaSil