23 Ocak 2019 Çarşamba

Kavala Kurabiyesi

Kavala Kurabiyesi

Malzemeler
  • 200 Gr Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Badem
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 250 Gr Un
Üzeri İçin;
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri




Yapılışı
  • Bademleri mutfak robotundan geçirip küçük parçalar haline getirin.
  • Bir tavada unun yarısını ve parçalanmış bademleri kavurun.
  • Unlu karışımın soğuması için bir kaba aktarın.
  • Soğuyan unlu karışımın üzerine pudra şekeri, tereyağı, kalan un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce yoğurun.
  • Güzelce yoğrulan hamuru merdane yardımıyla güzelce açın.
  • Açılan hamuru yarım ay şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Yarım ay şeklinde kesilen hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri 10 dakika soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. Eşimin çok sevdiği kurabiye. Tarif için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir takdim olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, insana davet sitesine de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takibe aldığınız için teşekkür ederim. En kısa zamanda bende iadeyi ziyaret yaparım.

      Sil
  4. Çok sevdiğim kurabiyelerden ama Ahmet bey muhakkak bir gün yerken ölücem boğulacak gibi olutorum :)elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah sağlıklı uzun ömür versin. Teşekkür Ederim :)

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.