11 Ocak 2019 Cuma

Köstebek Pasta

Köstebek Pasta

Malzemeler
Keki İçin 
  • 3 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Çorba Kaşığı Kakao
Kreması İçin
  • 2 Poşet Krem Şanti
  • 2 Su Bardağı Süt
İçi İçin
  • 3 Adet Muz



Yapılışı
  • Bir kapta keki hazırlamak için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın.
  • Kaba sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Kaba unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra kaba vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın.
  • Yuvarlak bir kek kalıbını margarinle yağlayın.
  • Hazırladığımız karışımı kek kalıbına dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • 40 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
  • Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakın.
  • Kreması için süt ve krem şantiyi bir tencereye alın iyice çırpın. 
  • Soğuyan kekin ortasını şekildeki gibi kaşık yardımıyla çıkartın.
  • Muzları kekin ortasına yerleştirin.
  • Muzların üzerine kremayı dökün.
  • Çıkartılan kek parçalarını robottan çekin.
  • Çekilen kek parçalarını kremanın üzerine dökün.
  • Köstebek pastanızı en az 3 saat dinlendirin.
  • Sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. Çok güzel anlatmışsınız inşallah bende eşimle yapmayı beceririz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yaparsanız resmini paylaşır mısınız?

      Sil
  2. Çok güzel bir tarif, ellerinize sağlık.Enfes

    YanıtlaSil
  3. Çok Teşekkür Ederim Fatih Bey :)

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor bu pasta tarif için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.