Malzemeler
Keki İçin
- 3 Yumurta
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Çorba Kaşığı Kakao
- 2 Poşet Krem Şanti
- 2 Su Bardağı Süt
- 3 Adet Muz
Yapılışı
- Bir kapta keki hazırlamak için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın.
- Kaba sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
- Kaba unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Daha sonra kaba vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın.
- Yuvarlak bir kek kalıbını margarinle yağlayın.
- Hazırladığımız karışımı kek kalıbına dökün
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
- 40 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
- Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakın.
- Kreması için süt ve krem şantiyi bir tencereye alın iyice çırpın.
- Soğuyan kekin ortasını şekildeki gibi kaşık yardımıyla çıkartın.
- Muzları kekin ortasına yerleştirin.
- Muzların üzerine kremayı dökün.
- Çıkartılan kek parçalarını robottan çekin.
- Çekilen kek parçalarını kremanın üzerine dökün.
- Köstebek pastanızı en az 3 saat dinlendirin.
- Sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Çok güzel anlatmışsınız inşallah bende eşimle yapmayı beceririz
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Yaparsanız resmini paylaşır mısınız?
SilÇok güzel bir tarif, ellerinize sağlık.Enfes
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim Fatih Bey :)
YanıtlaSilHarika görünüyor bu pasta tarif için teşekkür ederim.
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim :)
YanıtlaSil