Malzemeler
Keki İçin
- 3 Yumurta
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Çorba Kaşığı Kakao
- 2 Poşet Krem Şanti
- 2 Su Bardağı Süt
- 4 Adet Muz
Yapılışı
- Bir kapta keki hazırlamak için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın.
- Kaba sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
- Kaba unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Daha sonra kaba vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın.
- Yuvarlak bir kek kalıbını margarinle yağlayın.
- Hazırladığımız karışımı kek kalıbına dökün
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
- 40 Dakikanın sonunda kekin ortasına bıçak batırın.
- Bıçak temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Kek pişince servis tabağına alınarak soğumaya bırakılın.
- Kreması için süt ve krem şantiyi bir kapta iyice çırpın.
- Soğuyan kekten su bardağının ağzıyla yuvarlak parçalar kesin.
- Artan kek parçalarını robottan geçirin.
- Yuvarlak kek parçaların üzerine çok az krema koyun.
- Muzları kremanın üzerine yerleştirin.
- Muzların üzerine tekrar kremayı dökün.
- Çekilen kek parçalarını kremanın üzerine dökün.
- Mini köstebek pastanızı tepsiye dizerek en az 3 saat dinlendirin.
Afiyet Olsun
Elinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Ahmet Bey :)
SilOldukça güzel görünüyor. Elinize sağlık, paylaşımınız için teşekkürler. Bloğunuzu yeni keşfettim, sizi de beklerim. İyi çalışmalar diliyorum :)
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim :)
SilKöstebek pastayı çok severim. İçerisine muz da çok yakışıyor..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilElinize sağlık Ahmet bey, iştah açıcı görünüyor :)
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim
SilÇok güzel bir pastaya benziyor. Küçük olmaları da daha hoş olmuş sanki. Elinize sağlık. Teşekkürler bu güzel tarif için. :)
YanıtlaSilAsıl Ben Teşekkür Ederim Bu Güzel Yorumunuz İçin :)
Silçok güzel görünüyor...
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Emine Hanım :)
YanıtlaSil