Malzemeler
- Yarım Paket Margarin
- 1 Yumurta Sarısı
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Çay Bardağı Pudra Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 250 Gr Çikolata
- 200 Ml Krema
Üzeri İçin
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
Hazırlanışı
- Bir kaba yumurta sarısını, pudra şekerini ve margarini koyup çırpın.
- Üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Oluşan hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Tart kalıbını yağlayın.
- Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına döküp iyice yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen tart hamurunu soğumaya bırakın.
- Bir tencerede kremayı ısıtın.
- Çikolatayı parçalara bölün.
- Parçalara bölünmüş çikolatayı tencereye ekleyin.
- Çikolata eriyene kadar kremayı karıştırın.
- Bu karışımı pişen tart hamurunun üzerine dökün.
- Çikolatalı tartın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Oda sıcaklığına gelen çikolatalı tartı buzdolabına kaldırıp 2 saat bekletin.
- Soğuyan çikolatalı tartın üzerine kakao dökerek servis edebilirsiniz.
Çok güzel bir tanıtım yazısı olmuş, teşekkürler.
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim Fatih Bey :)
SilGüzel bir tarif deneyecegim. Teşekkürler
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim. Denedikten sonra resmini benimle paylaşırsanız sevinirim
SilHarika, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim :)
SilTart denilince aklıma hep meyveli olanları gelir. Bu çok farklı olmuş. Çok güzel görünüyor elinize sağlık. :)
YanıtlaSilTeşekkür Ederin Gülhan Hanım :)
YanıtlaSil