22 Ocak 2019 Salı

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç

Malzemeler
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri İçin
  • Dövülmüş Fındık
Hazırlanışı
  • Tencereye pirinci koyun.
  • Üzerine sıcak su ilave edip haşlayın.
  • Bir kaba şeker, süt, nişasta ve vanilyayı koyup karıştırın.
  • Pirinç haşlandıktan sonra üzerine karışımı döküp birlikte kaynatın.
  • Biraz daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  • Kıvam alan sütlacı güveç kaselerine paylaştırın.
  • Güveç kaselerini tepsiye dizin.
  • Tepsiye güveç kaselerin yarısına gelecek şekilde soğuk su koyun.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. 
  • Pişen sütlacın oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen sütlacı 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından çıkarttıktan servis yapabilirsiniz.
                                        Afiyet olsun

12 yorum:

  1. çook severim aklımda olsun bu tarif teeee. bolulu hasan ustada da çokzel yapıyolaaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de bunu deneyin bakalım beğenecek misiniz

      Sil
  2. Çok güzel hazırlanmış bir tarif teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Ahan da benim tatlım bu işi de biliyorsunuz fındıklı bundan 2-3 tane yerim elinize emeğinize sağlık saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Çok sevdiğim bir tatlıdır.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Fırın sütlaç en sevdiğimiz sütlü tatlırdan biri.Tarif için teşekkurler

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.