Malzemeler
- 1 Çay Bardağı Pirinç
- 5 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
- 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Paket Vanilya
- Dövülmüş Fındık
Hazırlanışı
- Tencereye pirinci koyun.
- Üzerine sıcak su ilave edip haşlayın.
- Bir kaba şeker, süt, nişasta ve vanilyayı koyup karıştırın.
- Pirinç haşlandıktan sonra üzerine karışımı döküp birlikte kaynatın.
- Biraz daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Kıvam alan sütlacı güveç kaselerine paylaştırın.
- Güveç kaselerini tepsiye dizin.
- Tepsiye güveç kaselerin yarısına gelecek şekilde soğuk su koyun.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Pişen sütlacın oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
- Oda sıcaklığına gelen sütlacı 2 saat buzdolabında bekletin.
- Buzdolabından çıkarttıktan servis yapabilirsiniz.
çook severim aklımda olsun bu tarif teeee. bolulu hasan ustada da çokzel yapıyolaaar :)
YanıtlaSilBir de bunu deneyin bakalım beğenecek misiniz
SilÇok güzel hazırlanmış bir tarif teşekkürler.
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim Fatih Bey :)
SilAhan da benim tatlım bu işi de biliyorsunuz fındıklı bundan 2-3 tane yerim elinize emeğinize sağlık saygılar.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Afiyet Olsun
Silsaolun
SilYorumunuz için teşekkür ederim
SilÇok sevdiğim bir tatlıdır.Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
SilFırın sütlaç en sevdiğimiz sütlü tatlırdan biri.Tarif için teşekkurler
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim Murat Bey :)
Sil