14 Ocak 2019 Pazartesi

Altın Kurabiye

Altın Kurabiye

Malzemeler
  • 100 Gr Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı Portakal Suyu
  • 2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Tatlı Kaşığı Pekmez
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • Aldığı Kadar Un
Üzeri için
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker



Yapılışı
  • Bir kaba portakal kabuklarını ince ince rendeleyin.
  • Üzerine portakal suyu, pekmez, tereyağı ve sıvıyağını ekleyip çırpın.
  • Daha sonra pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • En son kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan hamurları yuvarlayın.
  • Yuvarlanan hamurların üzerine toz şeker serpin.
  • Toz şeker serpilen hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • İlk sıcaklığı geçen kurabiyeleri servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

12 yorum:

  1. Yapımı kolay ama tadı güzel bir tarif. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür Ederim Ahmet Bey :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel tarif tşk. ederim. Epey bir gezindim sitenizde ve çevresinde. İyi kazançlar

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Çok lezzetli hele birde yanında çay olursa tadından yenmez :)

      Sil
  5. içindekilere bakılırsa baya enerjili bir kurabiye elinize emeğinize sağlık ahmet bey teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Portakal suyu ve pekmez çok daha leziz yapmıştır tadını eminim ki :)

    YanıtlaSil
  7. Evet Yeşim Hanım dediğiniz gibi portakal suyu ve pekmez tadını daha da güzelleştiriyor

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.