Malzemeler
- 100 Gr Tereyağı
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Çay Bardağı Portakal Suyu
- 2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- 1 Tatlı Kaşığı Pekmez
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Aldığı Kadar Un
Üzeri için
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
Yapılışı
- Bir kaba portakal kabuklarını ince ince rendeleyin.
- Üzerine portakal suyu, pekmez, tereyağı ve sıvıyağını ekleyip çırpın.
- Daha sonra pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- En son kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Koparılan hamurları yuvarlayın.
- Yuvarlanan hamurların üzerine toz şeker serpin.
- Toz şeker serpilen hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- İlk sıcaklığı geçen kurabiyeleri servis edebilirsiniz.
Yapımı kolay ama tadı güzel bir tarif. Elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Ahmet Bey :)
YanıtlaSilGüzel tarif tşk. ederim. Epey bir gezindim sitenizde ve çevresinde. İyi kazançlar
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim
YanıtlaSilmutlaka çok lezzetlidir
YanıtlaSilÇok lezzetli hele birde yanında çay olursa tadından yenmez :)
Siliçindekilere bakılırsa baya enerjili bir kurabiye elinize emeğinize sağlık ahmet bey teşekkürler.
YanıtlaSilBu Güzel Yorumunuz İçin Ben Teşekkür Ederim
SilRica ederim kolay gelsin
SilTeşekkürler
SilPortakal suyu ve pekmez çok daha leziz yapmıştır tadını eminim ki :)
YanıtlaSilEvet Yeşim Hanım dediğiniz gibi portakal suyu ve pekmez tadını daha da güzelleştiriyor
YanıtlaSil