19 Ocak 2019 Cumartesi

Beypazarı Kurusu

Beypazarı Kurusu

Malzemeler
  • 125 Gr Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Ilık Süt
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Paket İnstant Maya
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın





Yapılışı
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Bir kaba erimiş tereyağını, ılık sütü ve mayayı ekleyip karıştırın.
  • Üzerine tuz ve tarçını ekleyip çırpın.
  • Daha sonra kaba azar azar un ekleyip iyice yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan hamurları elinize oklava gibi yuvarlayıp ince ve uzun bir şekil verin.
  • İnce ve uzun şekil verilen hamuru verev kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Hamuru tepsi mayası için 15 dakika dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Püf Noktası : Beypazarı kurusunun içinin kuruması için ikinci kez fırına vermek gerekir.
  • İlk sıcaklığı geçen beypazarı kurularını önceden ısıtılmış 120 derece fırında 15 dakika daha pişirin.
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • İlk sıcaklığı geçen beypazarı kurularını servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. Hoş bir tadı vardır. Sevenler bu tarifi kaçırmasın ☺️

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel tarifler bunlar ellerinize sağlık. Süper

    YanıtlaSil
  3. BEYPAZARI KURUSUNU MERAK EDİYORDUM TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süre dayandığı için hem de Çayın yanında güzel bir atıştırmalık.

      Sil
  4. ben ilk kez duydum bunu bir ara denerim teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.