Malzemeler
- 125 Gr Tereyağı
- 1 Su Bardağı Ilık Süt
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Paket İnstant Maya
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
Yapılışı
- Bir tavada tereyağını eritin.
- Bir kaba erimiş tereyağını, ılık sütü ve mayayı ekleyip karıştırın.
- Üzerine tuz ve tarçını ekleyip çırpın.
- Daha sonra kaba azar azar un ekleyip iyice yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
- Koparılan hamurları elinize oklava gibi yuvarlayıp ince ve uzun bir şekil verin.
- İnce ve uzun şekil verilen hamuru verev kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Hamuru tepsi mayası için 15 dakika dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- ✴Püf Noktası : Beypazarı kurusunun içinin kuruması için ikinci kez fırına vermek gerekir.
- İlk sıcaklığı geçen beypazarı kurularını önceden ısıtılmış 120 derece fırında 15 dakika daha pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- İlk sıcaklığı geçen beypazarı kurularını servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hoş bir tadı vardır. Sevenler bu tarifi kaçırmasın ☺️
YanıtlaSilSize Katılıyorum :)
SilÇok güzel tarifler bunlar ellerinize sağlık. Süper
YanıtlaSilÇok Teşekkürler Fatih Bey :)
SilBEYPAZARI KURUSUNU MERAK EDİYORDUM TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSilUzun süre dayandığı için hem de Çayın yanında güzel bir atıştırmalık.
Silben ilk kez duydum bunu bir ara denerim teşekkürler :)
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim :)
YanıtlaSil