Harcı için
- Çeyrek Paket Margarin
- 2 Yumurtanın Akı
- 100 Gr Un
- 100 Gr Pudra Şekeri
- 2 Paket Vanilya
- 100 Gr Toz Badem
İçi için
- 100 Gr Kuru Üzüm
- 1 Çay Bardağı Su
- 1 Adet Çubuk Tarçın
- 500 Gr Labne Peyniri
- 3 Yemek Kaşığı Bal
Üzeri için
- Pudra Şekeri
Hazırlanışı
- Hamuru hazırlamak için; Bir kaba tereyağı, un, pudra şekeri, vanilya ve toz bademi ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıtları 6 cm çapında dairelere bölün.
- Bir tepsiye 6 cm çapındaki yağlı kağıtları koyun.
- Hazırladığınız karışımı dairelere dökün.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 5 dakika pişirin.
- Fırından aldığınız daire içindeki hamurlara hızlı bir şekilde kornet şeklini verin.
- İçini hazırlamak için; Bir tencereye kuru üzüm, su ve tarçını koyup kısık ateşte pişirin.
- Pişen tencereyi soğumaya bırakın.
- Bir kapta labne peyniri ve balı çırpın.
- Soğuyan tencereye kabı döküp biraz karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı kornetlere koyun.
- Üzümlü kornetlerin üzerine pudra şekeri döküp servis edin.
Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.