18 Ocak 2019 Cuma

Kadayıf Dolması

Kadayıf Dolması

Malzemeler
  • 250 Gr Tel Kadayıf
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt
İçi için;
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi  
Kızartmak için;
  • 2 Su Bardağı Sıvıyağ
Şerbeti için;
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
  • Toz Fıstık



Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Tel kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Bu parçaların uç kısmına dövülmüş ceviz içinden koyup rulo şeklinde sarın.
  • Bütün kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Bir kaba yumurtaları koyup çırpın.
  • Üzerine sütü ekleyip iyice karıştırın.
  • Bir tencereye sıvıyağını koyup altını yakın.
  • Rulo şeklindeki kadayıfları yumurtalı karışıma bulayıp kızgın yağa atın.
  • Kızaran kadayıf dolmalarını yağdan alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın.
  • Kadayıf dolmalarını 5 dakika şerbet tenceresinde bekletip servis tabağına alın.
  • Servis tabağına alınan kadayıf dolmalarının üzerini toz fıstıkla  süsleyip servis edebilirsiniz.
                                         Afiyet Olsun

2 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.