Malzemeler
- 250 Gr Tel Kadayıf
- 2 Yumurta
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Ceviz İçi
- 2 Su Bardağı Sıvıyağ
- 3 Su Bardağı Toz Şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
- Toz Fıstık
Yapılışı
- 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Tel kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Bu parçaların uç kısmına dövülmüş ceviz içinden koyup rulo şeklinde sarın.
- Bütün kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Bir kaba yumurtaları koyup çırpın.
- Üzerine sütü ekleyip iyice karıştırın.
- Bir tencereye sıvıyağını koyup altını yakın.
- Rulo şeklindeki kadayıfları yumurtalı karışıma bulayıp kızgın yağa atın.
- Kızaran kadayıf dolmalarını yağdan alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın.
- Kadayıf dolmalarını 5 dakika şerbet tenceresinde bekletip servis tabağına alın.
- Servis tabağına alınan kadayıf dolmalarının üzerini toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Çok güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim Ahmet Bey :)
YanıtlaSil