Malzemeler
- 250 Gr Tereyağı
- 1 Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 10 Adet Ceviz İçi
- 4 Su Bardağı Un
- 4 Su Bardağı Su
- 4 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Damla Limon Suyu
- Toz Fıstık
Yapılışı
- 4 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
- Bir tavada tereyağını eritin.
- Bir kapta yumurtanın sarısını çırpın.
- Üzerine sıvıyağ, eritilmiş tereyağ, sirke ve yoğurdu ekleyip çırpın.
- Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- En son kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün.
- Fırın tepisini yağlayın.
- Birinci parça hamuru mutfak tezgahında merdane yardımıyla açın.
- Açtığınız hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesip yağlanmış fırın tepsisine koyun.
- İkinci parça hamuru yine mutfak tezgahında merdane yardımıyla açın.
- Açtığınız hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin.
- İkinci hamurdan kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir şişe kapağı ile kesin.
- Hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Fırın tepsisine koyduğumuz parçaların üzerine yumurtanın beyazını sürün.
- İkinci hamurdan kestiğimiz simit şeklindeki parçaları fırın tepsisine koyduğumuz parçaların üzerine koyun.
- Üzerine tekrar fırça yardımıyla yumurtanın beyazını sürün.
- Son olarak ortasındaki boşluklara ceviz koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
- Şerbet çekmesini 25 dakika bekleyin.
- Şerbetini çektikten sonra üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Çok güzel görünüyor ama çok tatlı da yiyemiyorum ne yapcaz bilmiyorum çok tüketince dişler ağrıyor :) emeğinize sağlık Ahmet bey. Saygılar.
YanıtlaSilGece yatmadan önce diş fırçalarsak belki kurtarırız :) Teşekkür ederim
Sil:) onu tatlı yemesek de yapıyoruz ahmet bey sabah akşam öğlen fırsat olursa da fırçalıyorum uyarınız teşekkür ederim :)
SilValla hocam tatlı engel tanımıyor bence :)
SilÇok güzel bir tarif olmuş, teşekkürler. Baktıkça içim gitti.
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim Fatih Bey :) Bir daha yapınca sizi de çağıralım.
Silİadei ziyarete geldim ben sizi takip ediyormuşum zaten ne güzel bir tatlıdır bülbül yuvası
YanıtlaSilHoş Geldiniz. Size katılıyorum çok güzel bir tatlı :)
Sil