Malzemeler
- 1 Paket Etimek
- 5 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- 2 Çorba Kaşığı Nişasta
- 6 Yemek Kaşığı Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
- 1 Paket Krem Şanti
- 1 Su Bardağı Süt
- Dövülmüş Ceviz
Yapılışı
- 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Bir borcama etimekleri dizin.
- Şerbeti borcama dizilen etimeklerin üzerine dökün.
- Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişasta koyup pişirin.
- Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırın.
- Tencerenin kaynamasına yakın tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Kaynayan muhallebinin altını kapatıp 5 dakika dinlendirin.
- Dinlenen muhallebiyi şerbet dökülmüş etimeklerin üzerine döküp güzelce yayın.
- Tatlıyı soğumaya bırakın.
- Bir kapta süt ile krem şantiyi iyice çırpın.
- İyice soğumuş tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi dökün.
- Krem şanti dökülen etimek tatlımızı 1 gece buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen tatlının üzerine dövülmüş ceviz dökülerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Çok güzel görünüyor. Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim Ahmet Bey:)
Sil