10 Ocak 2019 Perşembe

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı

Malzemeler
  • 1 Paket Etimek 
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 2 Çorba Kaşığı Nişasta
  • 6 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Şerbeti için
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Dövülmüş Ceviz




Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir borcama etimekleri dizin.
  • Şerbeti borcama dizilen etimeklerin üzerine dökün.
  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişasta koyup pişirin.
  • Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar  sürekli karıştırın.
  • Tencerenin kaynamasına yakın tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kaynayan muhallebinin altını kapatıp 5 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen muhallebiyi şerbet dökülmüş etimeklerin üzerine döküp güzelce yayın.
  • Tatlıyı soğumaya bırakın.
  • Bir kapta süt ile krem şantiyi iyice çırpın.
  • İyice soğumuş tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi dökün.
  • Krem şanti dökülen etimek tatlımızı 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen tatlının üzerine dövülmüş ceviz dökülerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

2 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.