Malzemeler
- 5 Adet Havuç
- 1 Su Bardağı Şeker
- 100 Gr Fındık
- 2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- Dövülmüş Ceviz
Hazırlanışı
- Havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun.
- Fındıkları rondoda çekin.
- Geniş bir tencerenin içerisinde kabukları soyulan havuçları haşlayın.
- Haşlanan havuçlarını tencereden alıp rondodan geçirin.
- Bir tencereye rondodan geçirilen havuçları ve şekeri ekleyip ocağa koyun.
- Havuçlar suyunu salıp, şeker eriyince kadar karıştırarak pişirin.
- Tencereye çekilmiş fındığı da ekleyip karıştırarak 3 dakika daha pişirin.
- Bir borcamın tabanına hindistan cevizini döküp güzelce yayın.
- Hindistan cevizinin üzerine havuçlu karışımı döküp güzelce yayın.
- Havuçlu karışımın üzerine yine hindistan cevizini döküp güzelce yayın.
- Borcamdaki cezeryeyi en az 3 saat buzdolabında bekletin.
- Bekleyen cezeryeyi kare şeklinde dilimleyin.
Afiyet olsun
Ahmet bey harika görünüyor cezerye
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Yusuf Bey :)
SilHarika Mersin'de kaldığım yıllarda çok tükettiğim bir tatlı idi.
YanıtlaSilAynen Mersin'in en meşhur tatlısı
YanıtlaSil