27 Ocak 2019 Pazar

Petit Beurre Bisküvisi

Petit Beurre Bisküvisi

Malzemeler
  • 100 Gr Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 1 Fincan Su
  • 2 Su Bardağı Un



    Yapılışı
    • Bir kaba tereyağı, pudra şekeri, su ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
    • Kaba azar azar un ekleyip iyice yoğurun.
    • Güzelce yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
    • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
    • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla incecik açın.
    • Açılan hamuru dikdörtgen şeklinde kesin.
    • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
    • Dikdörtgen şeklinde kesilen hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    • Tepsiye dizilen hamurların üzerini kürdanla küçük delikler açın.
    • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika kadar pişirin.
    • Pişen kurabiyeleri 10 dakika soğumaya bırakın.
    • Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alıp çayın yanında servis edebilirsiniz.
    ✴ NOT: Kakaolu yapmak için aynı tarife 2 yemek kaşığı kakao eklenmelidir.

    Afiyet Olsun

    6 yorum:

    1. eskiden misafir geldiğin de veya bizim çok tükettiğimiz vazgeçilmezlerden di ama son zamanlarda yine popülaritesi artı diye düşünüyorum saygılar ahmet bey

      YanıtlaSil
    2. Teşekkür Ederim. Artık pasta filan yaparken kullanılıyor genelde

      YanıtlaSil
    3. Yakında Ülker ve Etiye rakip olacan :)

      YanıtlaSil
    4. Keşke o kadar imkanımız olsa :)

      YanıtlaSil
    5. ilk defa bir petibör bisküvisi tarifi görüyorum gerçekten tebrik ederim ellerinize sağlık .)

      YanıtlaSil

    Yorum yaparken;
    1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
    2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
    3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
    4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.