Malzemeler
- Yarım Su Bardağı İrmik
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Toz Krem Şanti
Üzeri İçin
- Hindistan Cevizi
Hazırlanışı
- Bir tencereye irmik, şeker ve sütü koyun.
- Karışımı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Karışım kaynamaya başladıktan sonra 2 -3 dakika daha pişirin.
- Pişen karışımı ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Karışım ılınınca üzerine toz krem şantiyi ekleyip kaşıkla iyice karıştın.
- Sonra elimizi ıslatarak oluşan hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar kopartılıp yuvarlayın.
- Yuvarlanan irmik toplarının hindistan cevizine bulayın.
- Hindistan cevizli irmik toplarını 1 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.
Çok güzel elinize sağlık
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim Erhan Bey :)
SilPrenses lokumu çok harika bir tatlıya benziyor.
YanıtlaSilDenemenizi tavsiye ederim Fatih Bey :)
SilÇok güzel görünüyor daha önce tatmamıştım :)
YanıtlaSilBloğunuzu takipteymişim, paylaşımlarınızın devamını beklerim...
Teşekkür Ederim :)
SilPrenses lokumu eti puf gibi olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilTadı çok farklı ama Yusuf Bey:)
SilPrenses lokumu çok kolay bir tarifmiş. Bende deneyeceğim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilDenedikten sonra resminizi bekliyorum. Şimdiden sizinde elinize sağlık
SilPrenses lokumu harika görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Ayşe Hanım :)
Sil