Malzemeler
- 1 Su Bardağı Un
- 2 Su Bardağı İrmik
- 2 Yumurta
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Çay Kaşığı Karbonat
Üzeri İçin
- Hindistan Cevizi
Şerbeti İçin
- 3 Su Bardağı Su
- 3 Su Bardağı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
- 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Bir kapta yumurta ile irmiği karıştırın.
- Daha sonra kaba sıvıyağı, kabartma tozunu ve şekeri ekleyin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Koparılan parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
- Şerbet çekmesini bekleyin.
- Daha sonra üzerine hindistan cevizi döküp servis yapabilirsiniz.
Çok güzel tarifler hazırlıyorsunuz. Başarılar.
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim Fatih Bey :)
YanıtlaSilAilem Balkan kökenli ama bu tatlıyı ilk kez duydum. Selanik tatlısı çok başarılı görünüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Gülhan Hanım :) Belki oralarda ismi farklı olabilir.
YanıtlaSil