8 Ocak 2019 Salı

Fıstıklı Katmer

Fıstıklı Katmer

Malzemeler
Hamuru İçin
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Un
İçi için
  • 250 Gr Antep Fıstığı
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı



Yapılışı 
  • Bir kapta dövülmüş antep fıstığı ile şekeri karıştırın.
  • Bir kaba unu, tuzu ve şekeri koyup güzelce yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak oluşan hamuru 4 eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı merdane yardımıyla incecik açın.
  • İncecik açılan hamurların üzerine yağlayın.
  • Yağlanan ince hamurun üzerine dövülmüş fıstık - şeker karışımını koyun.
  • İçi koyulan hamuru kare olacak şekilde katlayın.
  • Katlanan hamuru bir tavada arkalı önlü pişirin.
  • Pişen katmeri servis tabağına alıp üzerine fıstık dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. Çok severim ama hamur açamıyorum. Hazır yufkadan olur mu ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur ama el yapımı hamurdan daha lezzeti oluyor.

      Sil
  2. fıstıklı katmer değil atom bu valla harika görüntü ve eminimki tadıda öyle denemek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi tadı da çok güzel denemenizi tavsiye ederim

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.