Malzemeler
Hamuru İçin
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Un
- 250 Gr Antep Fıstığı
- 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yapılışı
- Bir kapta dövülmüş antep fıstığı ile şekeri karıştırın.
- Bir kaba unu, tuzu ve şekeri koyup güzelce yoğurun.
- Güzelce yoğrularak oluşan hamuru 4 eşit parçaya bölün.
- Her parçayı merdane yardımıyla incecik açın.
- İncecik açılan hamurların üzerine yağlayın.
- Yağlanan ince hamurun üzerine dövülmüş fıstık - şeker karışımını koyun.
- İçi koyulan hamuru kare olacak şekilde katlayın.
- Katlanan hamuru bir tavada arkalı önlü pişirin.
- Pişen katmeri servis tabağına alıp üzerine fıstık dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Çok severim ama hamur açamıyorum. Hazır yufkadan olur mu ki?
YanıtlaSilOlur ama el yapımı hamurdan daha lezzeti oluyor.
Silfıstıklı katmer değil atom bu valla harika görüntü ve eminimki tadıda öyle denemek lazım
YanıtlaSilDediğiniz gibi tadı da çok güzel denemenizi tavsiye ederim
Sil