Malzemeler
Keki İçin
- 3 Yumurta
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Galeta Unu
- 10 Adet Ceviz
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 5 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Nişasta
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- 1 Paket Krem Şanti
- 1 Paket Vanilya
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Damla Limon Suyu
- Antep Fıstığı
Yapılışı
- Şerbeti hazırlamak için; 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Keki hazırlamak için; Bir kapta cevizi dövün.
- Bir kapta yumurta ile şekeri çırpın.
- Daha sonra kaba sıvı yağını, hindistan cevizini, kabartma tozunu ve dövülmüş cevizi ekleyin.
- Sonra kaba azar azar galeta ununu ekleyip güzelce karıştırın.
- Bir borcamı yağlayın.
- Hazırladığımız karışımı borcama dökün.
- Borcamı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin.
- Kek pişince soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökün.
- Kremasını hazırlamak için; Bir tencereye sütü, şekeri ve nişastayı alıp iyice çırpın.
- Tencereyi ocağa alıp karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ilave edin.
- Tencereyi koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen tencerenin içine toz krem şantiyi ekleyip 5 dakika mikserle çırpın.
- Hazırlanan kremayı şerbet dökülmüş olan kekin üzerine dökün.
- Hazırlamış olduğunuz kıbrıs tatlısını 2 saat buzdolabında bekletin.
- Üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Çok güzel ve lezzetli bir tatlı elinize sağlık
YanıtlaSilÇok Teşekkür Ederim Ahmet Bey :)
SilMerhabalar, sitenizi google+ paylaşımınız üzerinden buldum. Artık takip ettiğim siteler arasındasınız. Sizde filmleri
YanıtlaSilartık bizim sizin sitemizden izlerseniz seviniriz. Linki aşağıya bırakıyorum bir göz atabilirsiniz.
https://www.filmfullizlehd.net
Göz atacağıma emin olabilirsiniz.
SilBilmediğim ne kadar çok tatlı varmış teşekkür ediyorum
YanıtlaSil