20 Ocak 2019 Pazar

Tuzlu Biskuvi

Tuzlu Bisküvi


Malzemeler
  • 5 Fincan Un
  • Yarım Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Fincan Su
  • 2 Yumurta Akı
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Üzeri İçin
  • 2 Yumurta Sarısı
  • Susam
  • Çörek Otu





Hazırlanışı
  • Unu bir kaba dökün.
  • Kaba dökülen unun ortasını çukurlaştırın.
  • Çukura tereyağı, kabartma tozu, yumurtanın akı ve tuzu döküp iyice yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 3 saat dinlenmeye bırakın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamuru 30 eşit parçaya bölün.
  • Her parça hamuru uzunca bir bisküvi biçimine getirin ve kıvırın.
  • Kıvrılan bisküvileri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Tepsiye dizilen bisküvilerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
  • Yumurta sarısı sürülen bisküvilerin üzerine susam ve çörek otunu serpin.
  • Bisküvileri önceden ısıtılmış fırında 180 derecede nar gibi kızarıncaya kadar bekletin.
  • Nar gibi kızaran bisküvileri soğuması için serin bir yere bırakın.
  • Soğuyan bisküvileri servis tabağına yerleştirilip servis yapın.
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.