Malzemeler
- 1 Paket Margarin
- 1,5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 2 Yumurta (1 Yumurta Akını İçi İçin Ayırın)
- 1 Çay Bardağı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Aldığı Kadar Un
- 1 Yumurta Akı
- 2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 2 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- Hindistan Cevizi
Yapılışı
- Bir kapta yumurtayı çırpın.
- Üzerine margarin ve şekeri ekleyip çırpın.
- Daha sonra kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- En son kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- İç harcını hazırlamak için; Bir kaba hindistan cevizi, yumurta akını ve pudra şekerini koyup iyice karıştırın.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Kopardığınız hamurları elinizle açın.
- Açılan hamurların içine iç harcını koyup yuvarlayın.
- Yuvarlanan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Şerbetini çektikten sonra üzerini hindistan cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Margarin Yerine Tereyağı ile deyin çok fark edecek
YanıtlaSilHaklısınız 1 Paket margarin yerine 200 gr tereyağı kullanılabilir
YanıtlaSilHindistan cevizi giren herşey benim favorimedir buda com güzel bir tarif
YanıtlaSilTeşekkür Ederim.
YanıtlaSilElinize sağlık gerçekten çok ayrıntılı anlatmissiniz. Enfes görünüyorlar.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Ali Bey :)
Sil