12 Ocak 2019 Cumartesi

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart

Malzemeler
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
  • 250 Gr Çikolata
  • 200 Ml Krema
Üzeri İçin
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao



Hazırlanışı
  • Bir kaba yumurta sarısını, pudra şekerini ve margarini koyup çırpın.
  • Üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • Oluşan hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Tart kalıbını yağlayın.
  • Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına döküp iyice yayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen tart hamurunu soğumaya bırakın.
  • Bir tencerede kremayı ısıtın.
  • Çikolatayı parçalara bölün.
  • Parçalara bölünmüş çikolatayı tencereye ekleyin.
  • Çikolata eriyene kadar kremayı karıştırın.
  • Bu karışımı pişen tart hamurunun üzerine dökün.
  • Çikolatalı tartın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen çikolatalı tartı buzdolabına kaldırıp 2 saat bekletin.
  • Soğuyan çikolatalı tartın üzerine kakao dökerek servis edebilirsiniz.
                                        Afiyet olsun

8 yorum:

  1. Çok güzel bir tanıtım yazısı olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir tarif deneyecegim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Teşekkür Ederim. Denedikten sonra resmini benimle paylaşırsanız sevinirim

      Sil
  3. Harika, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Tart denilince aklıma hep meyveli olanları gelir. Bu çok farklı olmuş. Çok güzel görünüyor elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür Ederin Gülhan Hanım :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.