Malzemeler
- 6 Adet Yufka
- 500 Gr Beyaz Peynir
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 2 Su Bardağı Süt
- Tuz
Üzeri için
- 1 Yumurta Sarısı
- Çörek Otu
- Susam
Hazırlanışı
- İç harcı hazırlamak için; Maydanoz ince ince kıyın.
- Bir kapta beyaz peynir ile kıyılmış maydanozları karıştırın.
- Sosu hazırlamak için;Bir kaba süt, tuz ve sıvıyağını ekleyip çırpın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Düz bir zemine bir adet yufkayı serin.
- Serilen yufkanın üzerine fırça yardımıyla sosu sürün.
- Sosun üzerine iç harcı dökün.
- İç harcı koyulan yufkanın üzerine bir yufka daha koyun.
- Üzerine yufka koyduktan sonra sıkıca rulo şeklinde sarın.
- Rulo şeklinde sarılan yufkaları 5 eşit parçaya bölün.
- 5 eş parçaya bölünen yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın.
- Bütün parçaların üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
- Yumurta sarısı sürülen yufkaların üzerine susam ve çörek otunu serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar dakika pişirin.
- Böreklerin ilk sıcaklığını geçmesi için 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen börekleri servis edebilirsiniz.
peynir li kıymalı ıspanaklı bana börek olsun...nefis görünüyorlar..sevgilerimle...takipteyim...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilGüzel görünüyor, elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilTariflerinizi buyuk bir begeniyle takip ediyorum ellerinize saglik
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilZaten izlediğim bir blogdunuz. Şimdi takipçi olduk, daha iyi oldu. Yeni paylaşımlarda görüşmek üzere...
YanıtlaSilTeşekkürler Rabia Hanım :)
SilPeynirli börek tarifiniz için çok teşekkürler...
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim :)
Sil