11 Aralık 2018 Salı

Haşhaşlı Çörek Otlu Kraker

Haşhaşlı Çörek Otlu Kraker
Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı İnstant Maya
  • Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 3 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 3 Yemek Kaşığı Mavi Haşhaş Tohumu
  • 3 Yemek Kaşığı Çörek Otu



Hazırlanışı
  • Bir kaba su, maya ve şekeri koyup karıştırın. 
  • Üzerine sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • En son kaba azar azar un ekleyip güzelce yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamura çörek otu ve mavi haşhaş tohumu eklenip tekrar yoğurun.
  • İyice yoğrulan hamuru merdane yardımıyla 3 mm kalınlığında açın.
  • Açılmış hamuru bıçak yardımıyla küçük kareler şeklinde kesin.
  • Kesilen kare hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından alıp 15 dakika soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kurabiyeleri servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

6 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.