Malzemeler
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı İnstant Maya
- Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 3 Yemek Kaşığı Mavi Haşhaş Tohumu
- 3 Yemek Kaşığı Çörek Otu
Hazırlanışı
- Bir kaba su, maya ve şekeri koyup karıştırın.
- Üzerine sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- En son kaba azar azar un ekleyip güzelce yoğurun.
- Güzelce yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamura çörek otu ve mavi haşhaş tohumu eklenip tekrar yoğurun.
- İyice yoğrulan hamuru merdane yardımıyla 3 mm kalınlığında açın.
- Açılmış hamuru bıçak yardımıyla küçük kareler şeklinde kesin.
- Kesilen kare hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp 15 dakika soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyeleri servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Abi senin yemek şirketin mi var?
YanıtlaSilYok Yusuf kardeş nereden çıkardın :)
YanıtlaSilÇok süper bir tarif.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Fatih Bey :)
SilÇok güzel gorunuyor keşke olsa da yesek :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSil