Malzemeler
Muhallebisi İçin
- 6 Yemek Kaşığı Nişasta
- 5 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Gül Suyu
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Çay Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Buz
- Yarım Çay Bardağı Pudra Şekeri
- Meyva (İsteğinize Göre)
Hazırlanışı
- Bir tencereye nişasta ve suyu koyun.
- Tencereyi ocağa koyun.
- Tencerenin dibi tutmasın diye sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Pişen muhallebiyi borcama dökün.
- Borcamdaki muhallebinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırıp 5 saat bekletin.
- Şerbeti hazırlamak için; Bir kaba gül suyunu ve pudra şekerini koyun.
- Üzerine gıda boyasını koyup karıştırın.
- Hazırlanan şerbeti buzdolabına koyun.
- Dinlenen muhallebiyi buzdolabından alın.
- Buzdolabından alınan muhallebiyi küp küp doğrayın.
- Küp şeklinde doğranan muhallebiyi servis kaselerine koyun.
- Servis kaselerindeki muhallebinin üzerine dolaptaki şerbeti dökün.
- Üzerine rendelenmiş buzu koyun.
- Servis kaselerindeki bici biciyi pudra şekeri ve meyva ile süsleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Bici bici aslında ünlü bir tatlı sanırım ama ben hiç yemedim. Yapımı da kolaymış. Hemen yapalım öyleyse :)
YanıtlaSilYaptıktan sonra resmini atarsanız sevinirim Gülhan Hanım :)
YanıtlaSil