- 200 Gr Kaşar Peyniri
- Yarım Paket Margarin
- Yarım Su Bardağı Su
- 1 Çay Bardağı Süt
- Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Paket Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- 1 Yumurta
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- Alabildiği Kadar Un
Üzeri için
- 2 Yemek Kaşığı Pekmez
- 2 Yemek Kaşığı Su
- Susam
Hazırlanışı
- Bir kaba su ve sütü koyun.
- Üzerine maya toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için biraz bekleyin.
- Maya tamamen eridikten sonra kaba sıvı yağ , margarin, yumurta ve tuzu ekleyin.
- En son kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Kaşar peynirini rendeleyin.
- Bir kapta pekmez ile suyu karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Kopartılan hamurları elinizle açın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini açılan hamurların içine yerleştirin.
- Kaşar peyniri koyulan hamurları yuvarlayın.
- Yuvarlanan hamurları üstünü önce pekmezli suya sonra susama batırın.
- Pekmeze ve susama bulanan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Son mayalandırma işlemi için 15 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun
çok lezzetli gözüküyor tarifiniz için teşekkürler...
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim Yasin Bey :)
YanıtlaSil