Malzemeler
- 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 3 Su Bardağı Un
Yapılışı
- Bir kaba un koyup ortasını açın.
- Unun ortasına maya, şeker, tuz ve suyu ekleyip yoğurun.
- Daha sonra kaba tuzu ve şekeri ekleyip iyice yoğurun.
- Güzelce yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Kopartılan parçaları merdane ile açın.
- Açılan hamuru tavada arkalı önlü olarak pişirin.
- Pişen lavaş ekmeklerini kurumaması için sofra örtüsüne sarın
Afiyet Olsun
Resimlerden gözüktüğü kadarıyla tam ayarında pişmiş
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Yusuf Bey :)
SilNefis görünüyorlar, ellerinize sağlık. :
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Halil Bey :)
SilYaaa harikasınız tamda dürüm yapacaktım hazırları beğenmediğim lavaş tarifi arıyordum. Çok makbule geçti ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilİnşallah lavaş ekmeğiniz güzel olur.Yorumunuz için teşekkür ederim :)
YanıtlaSilSüper Allah razı olsun.
YanıtlaSilSizden de Allah Razı Olsun Fatih Bey :)
SilYumurta ve süt olmaması hafif olmasını sağlar diye düşünüyorum. En yakın sürede deneyeceğim 🤗Teşekkürler tarif için 🤗
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim :)
YanıtlaSilElinize sağlık
SilTeşekkür Ederim Müge Hanım:)
SilPaylaşımlar ve bilgilendirmeler için teşekkür ederiz. Blogunuz tam bir aşçı yetiştirir ama nacizane bu hızla giderseniz 2019 a yemek kalmayacak takibe aldım iadeyi ziyaret yapmak istedim kolay gelsin.
YanıtlaSilTürk mutfağı baya bir geniştir biteceğini pek sanmıyorum :)
SilElinize saglik:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSil