Malzemeler
- 1 Paket Margarin
- Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
- 2 Yumurta (1 Yumurta Akı Üzerine Sürülecek)
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Un
İçi İçin
- 1 Su Bardağı Zeytin Ezmesi
Yapılışı
- Bir kaba margarin ve sıvıyağını koyun.
- Üzerine yoğurt ve yumurta ekleyip yoğurun.
- Sonra kaba tuzu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Daha sonra kaba azar azar un ilave edip iyice yoğurun.
- Güzelce yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya ayırın.
- Bir parça hamuru merdane ile açın.
- Açılan hamurun içine zeytin ezmesini koyun.
- Zeytin ezmesi koyulan hamuru rulo şeklinde sarın.
- Rulo şeklinde sarılan hamurun üzerine yumurta akını sürün.
- Yumurta akı sürülen hamurları 2 parmak kalınlığında kesin.
- Kesilen hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Kalan 2 parça hamuru da aynı şekilde yapın.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen zeytinli çörekleri fırından alıp soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun
Zeytinli poğaçaya, açmaya herşeye bayılırım. Bu tarifi kesinlikle deneyeceğim. Elinize sağlık Harika tarifleriniz var :)
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
SilElinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Edanur Hanım:)
SilNefis görünüyor. Mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilDenedikten sonra resmini paylaşırsanız sevinirim Pervin Hanım:)
SilFaydalı bir yazı olmuş teşekkürler.
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim Fatih Bey:)
YanıtlaSilÇok güzel gorunuyor
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSil