7 Aralık 2018 Cuma

Krep

Krep

Malzemeler
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Kaşığı Tereyağ



Yapılışı
  • Derin bir kaba yumurta ve sütü koyup karıştırın.
  • Üzerine un ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  • Bir tavaya tereyağını koyup eritin.
  • Üzerine bir kepçe yardımıyla krep hamurdan döküp güzelce yayın.
  • Tavaya dökülen krep hamurunu orta ateşte her iki tarafını pişirin. 
  • Her iki tarafı pişen krebi tavadan alıp sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  • Bütün krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
                                         Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.