28 Şubat 2019 Perşembe

Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf

Malzemeler
  • 500 Gr Tel Kadayıf
  • 200 Gr Tereyağı
  • 250 Gr Dövülmüş Ceviz İçi
Şerbeti için
  • 4 Su Bardağı Su
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Dondurma



Yapılışı
  • 4 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Kadayıfları tel tel ayırın.
  • Bir kapta kadayıfı ve erimiş tereyağını karıştırın.
  • Orta boy tepsiyi yağlayın.
  • Kadayıfların yarısını yağlanmış tepsiye yayın.
  • Üzerine dövülmüş ceviz içini koyun.
  • Kadayıfların kalan yarısını da cevizlerin üzerine döküp yayın.
  • ❉ Püf Noktası :Tepsideki kadayıfların üstünü küçük boy tepsi ile bastırın.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini fıstık ve dondurma ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

22 yorum:

  1. Cevizli kadayıf tarifi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Rahmetli anneannem bunu bi yapardı. Of yemin ederim geldi yine aklıma tadı. Fırında kzıartırdı. şerbeti bi dökerdi üstüne...

    YanıtlaSil
  3. Babaannem çok güzel yapar kadayıfı , ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor tarifiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. nasıl canım çekti :) anneme zorla yaptıracağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun. Yaptıktan sonra resmini atarsanız sevinirim

      Sil
  6. Mükkemmel görüntüsüyle cevizli tek kadayıf çok güzel olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim Erhan Bey :)

      Sil
  7. Daha iki gün önce yaptım cevizli kadayıf
    Çok severim teşekkür ediyorum bir de sizin tarifi yapayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinize sağlık. Bir daha ki denemenizde resmini çekip bizimle paylaşırsanız sevinirim

      Sil
  8. Cevizli kadayıf çok harika olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Siz bu işi biliyorsunuz cevizli kadayıf mükemmel biraz bize işkence yapsanız da paylaşımlar tarifler süper saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygılar bizden teşekkür ederim yorumunuz için :)

      Sil
  10. Bazen bu kadayıfı sade yapıyorlar ama içinde ceviz olanlar her zaman daha da iyi oluyor sizin de tarifinde cevizi kullanmanız harika olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür Ederim. Genelde içine ister fıstık ister fındık ister boş yapın koyulan maddeler keyfe göre oluyor

      Sil
  11. Emeğinize sağlık. Çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.