Malzemeler
Kemalpaşa Tatlısı İçin
- 1 Paket Kemalpaşa Tatlısı
- 3,5 Su Bardağı Su
- 3,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Muhallebisi İçin
- Yarım Su Bardağı Toz Şeker
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 5 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Vanilya
- Toz Fıstık
Yapılışı
- 3,5 su bardağı şekeri ve 3,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynatın.
- Kaynayan şerbetin içine kemalpaşa tatlısını ekleyin.
- Kemalpaşalar yumuşayana kadar kaynatın.
- Yumuşayan tatlıları geniş bir borcama çıkarıp soğumaya bırakın.
- Muhallebi için; Bir tencereye sütü koyun.
- Üzerine şekeri, nişastayı ve unu ekleyip karıştırın.
- Tencereyi ocağa koyup koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
- Kaynayan muhallebinin içine vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Karıştırılan muhallebiyi kemalpaşaların üzerine döküp yayın.
- Kemalpaşalı muhallebinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Oda sıcaklığına gelen kemalpaşalı muhallebiyi buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletin.
- Soğuyan kemalpaşalı muhallebiyi bir tepsiye ters çevirin.
- Ters çevirilen kemalpaşalı muhallebiyi dilimleyin.
- Dilimlenen tatlının üzerine toz fıstık dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Çok faydalı bir yazı.
YanıtlaSilTeşekkürler Fatih Bey :)
SilKemalpaşalı muhallebinin tadını hayal edebiliyorum ama görünüşüde muhteşemmiş.
YanıtlaSilSize katılıyorum hem tadı hem de görünüşü gerçekten çok güzel oluyor :)
SilKemalpaşa tatlısını severim kemalpaşa muhallebesini de denemek lazım
YanıtlaSilŞerbetli tatlılar bazıları için ağır oluyor ama böyle yapınca tatlının ağırlığı biraz azalıyor
SilKemalpaşalı Muhallebi oldukça lezzetlı görunuyor.teşekkurler emeğiniz için
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için Murat Bey :)
SilYazmakta olduğum iki yorum da uçtu. Sayfanız bırakmadı beni
YanıtlaSilYanlış hatırlamıyormuşum, sizi izlemekteyim. Bir kez daha merhaba
Bu arada bizimsemaver.com adresindeki yazılarım oldukça geç yayınlanıyor. Oraya özellikle yorum gelmesinden çok memnun kalıyorum. Cevap da gönderiyorum. Defalarca. Ancak yayınlansaydı cevaplarım, görürdük. Oradaki yorumunuzdan çok sevinç duydum. Buradan teşekkür etsem olur mu?
Çok teşekkürler.
Ben teşekkür ederim :)
SilKemalpaşalı muhallebinin tadı da görünüşü kadar güzeldir eminim :)
YanıtlaSilŞerbetli tatlılar bazıları için ağır oluyor ama böyle yapınca tatlının ağırlığı biraz azalıyor
SilBunu ilk kez duydum Kemalpaşalı Muhallebi yi denemek lazım teşekkürler elinize sağlık
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için :)
SilŞerbetli tatlıları sevmem ama bunu deneyebilirim
YanıtlaSilŞerbetli tatlılar bazıları için ağır oluyor ama böyle yapınca tatlı biraz hafifliyor
Sil