9 Şubat 2019 Cumartesi

Kemalpaşalı Muhallebi

Kemalpaşalı Muhallebi

Malzemeler
Kemalpaşa Tatlısı İçin
  • 1 Paket Kemalpaşa Tatlısı
  • 3,5 Su Bardağı Su
  • 3,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Muhallebisi İçin
  • Yarım Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri için
  • Toz Fıstık



    Yapılışı
    • 3,5 su bardağı şekeri ve 3,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
    • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynatın.
    • Kaynayan şerbetin içine kemalpaşa tatlısını ekleyin.
    • Kemalpaşalar yumuşayana kadar kaynatın.
    • Yumuşayan tatlıları geniş bir borcama çıkarıp soğumaya bırakın.
    • Muhallebi için; Bir tencereye sütü koyun.
    • Üzerine şekeri, nişastayı ve unu ekleyip karıştırın.
    • Tencereyi ocağa koyup koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
    • Kaynayan muhallebinin içine vanilyayı ekleyip karıştırın.
    • Karıştırılan muhallebiyi kemalpaşaların üzerine döküp yayın.
    • Kemalpaşalı muhallebinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
    • Oda sıcaklığına gelen kemalpaşalı muhallebiyi buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletin.
    • Soğuyan kemalpaşalı muhallebiyi bir tepsiye ters çevirin.
    • Ters çevirilen kemalpaşalı muhallebiyi dilimleyin.
    • Dilimlenen tatlının üzerine toz fıstık dökerek servis edebilirsiniz.
                                   Afiyet Olsun

    16 yorum:

    1. Kemalpaşalı muhallebinin tadını hayal edebiliyorum ama görünüşüde muhteşemmiş.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Size katılıyorum hem tadı hem de görünüşü gerçekten çok güzel oluyor :)

        Sil
    2. Kemalpaşa tatlısını severim kemalpaşa muhallebesini de denemek lazım

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Şerbetli tatlılar bazıları için ağır oluyor ama böyle yapınca tatlının ağırlığı biraz azalıyor

        Sil
    3. Kemalpaşalı Muhallebi oldukça lezzetlı görunuyor.teşekkurler emeğiniz için

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için Murat Bey :)

        Sil
    4. Yazmakta olduğum iki yorum da uçtu. Sayfanız bırakmadı beni 

      Yanlış hatırlamıyormuşum, sizi izlemekteyim. Bir kez daha merhaba 

      Bu arada bizimsemaver.com adresindeki yazılarım oldukça geç yayınlanıyor. Oraya özellikle yorum gelmesinden çok memnun kalıyorum. Cevap da gönderiyorum. Defalarca. Ancak yayınlansaydı cevaplarım, görürdük. Oradaki yorumunuzdan çok sevinç duydum. Buradan teşekkür etsem olur mu?

      Çok teşekkürler.

      YanıtlaSil
    5. Kemalpaşalı muhallebinin tadı da görünüşü kadar güzeldir eminim :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Şerbetli tatlılar bazıları için ağır oluyor ama böyle yapınca tatlının ağırlığı biraz azalıyor

        Sil
    6. Bunu ilk kez duydum Kemalpaşalı Muhallebi yi denemek lazım teşekkürler elinize sağlık

      YanıtlaSil
    7. Şerbetli tatlıları sevmem ama bunu deneyebilirim

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Şerbetli tatlılar bazıları için ağır oluyor ama böyle yapınca tatlı biraz hafifliyor

        Sil

    Yorum yaparken;
    1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
    2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
    3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
    4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.