Malzemeler
- 100 Gr Tereyağı
- 1 Paket Yaş Maya
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Yumurta
- 4 Su Bardağı Un
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 200 Gr Dövülmüş Fındık
- 1 Yumurta
- Yarım Çay Bardağı Şeker
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
- 1 Çay Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilya
İçi için
- 100 Gr Pudra Şekeri
- Limon Suyu
Hazırlanışı
- Bir kaba un koyup ortasını açın.
- Unun ortasına maya, yumurta, süt ve tereyağını ekleyip yoğurun.
- Daha sonra kaba tuzu ve şekeri ekleyip iyice yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- İç harcını hazırlamak için; Bir kaba şeker, tarçın ve sütü koyup çırpın.
- Üzerine dövülmüş fındık, yumurta, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpın.
- Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açın.
- Açılan hamurun içine hazırladığımız harçtan koyun.
- İç harcı koyulan hamuru rulo şeklinde sarın.
- Rulo şeklinde sarılan hamurları 1 parmak eninde dilimleyin.
- Dilimlediğiniz parçaları iki ucundan ters yöne çevirerek örgü şeklini verin.
- Örgü şekli verilen hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Son mayalandırma işlemi için 20 dakika kadar çörekleri tepside bekletin.
- Çörekleri önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dakika pişirin.
- Bir kapta limon suyu ve pudra şekeri karıştırın.
- Yaptığınız karışımı fırından çıkan çöreklerin üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Ahmet bey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Koray Bey :)
SilÖrgülü fındıklı çörek çok güzel olmuş
YanıtlaSilTeşekkürler Koray Bey :)
Sil