14 Şubat 2019 Perşembe

Örgülü Fındıklı Çörek

Fındıklı Örgülü Çörek


Malzemeler
  • 100 Gr Tereyağı
  • 1 Paket Yaş Maya
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Yumurta 
  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
İçi için
  • 200 Gr Dövülmüş Fındık
  • 1 Yumurta
  • Yarım Çay Bardağı Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
İçi için
  • 100 Gr Pudra Şekeri
  • Limon Suyu




Hazırlanışı
  • Bir kaba un koyup ortasını açın.
  • Unun ortasına maya, yumurta, süt ve tereyağını ekleyip yoğurun.
  • Daha sonra kaba tuzu ve şekeri ekleyip iyice yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • İç harcını hazırlamak için; Bir kaba şeker, tarçın ve sütü koyup çırpın.
  • Üzerine dövülmüş fındık, yumurta, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpın.
  • Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açın.
  • Açılan hamurun içine hazırladığımız harçtan koyun.
  • İç harcı koyulan hamuru rulo şeklinde sarın.
  • Rulo şeklinde sarılan hamurları 1 parmak eninde dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz parçaları iki ucundan ters yöne çevirerek örgü şeklini verin.
  • Örgü şekli verilen hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Son mayalandırma işlemi için 20 dakika kadar çörekleri tepside bekletin.
  • Çörekleri önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dakika pişirin.
  • Bir kapta limon suyu ve pudra şekeri karıştırın.
  • Yaptığınız karışımı fırından çıkan çöreklerin üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.
                                                   Afiyet Olsun

4 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.