16 Şubat 2019 Cumartesi

Külçe

Külçe

Malzemeler

  • 8 Su Bardağı Un
  • Yarım Su Bardağı Su
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Rezene (Şumra)
  • 1 Yemek Kaşığı Susam
  • 1 Paket Yaş Maya


Hamuru Açmak İçin;
  • 100 Gr Tereyağı
  • 1 Fincan Zeytinyağı







Yapılışı
  • Bir kasede maya ve suyu koyup mayanın erimesini bekleyin. 
  • Bir kaba un koyup ortasını açın.
  • Unun ortasına sulu maya karışımını ekleyip yoğurun.
  • Daha sonra kaba sıvıyağ, rezeneyi, tuzu, şekeri ve susamı ekleyip iyice yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Bir tavada margarini eritin.
  • Bir kasede eriyen margarini ve sıvıyağı karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın.
  • Kopartılan bezeleri elle incecik açın.
  • Açılan hamurun üzerine fırça yardımıyla yağ karışımından sürün.
  • Hamuru rulo şeklinde sarıp kendi etrafında çevirip yağlı kağıt serili tepsiye alın.
  • Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Külçelerin üzerini fırça yardımıyla yağlayıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. 
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
                                        Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. Sabahları iyi gidiyor. Teşekkür ederim paylaşım için .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim :) Çayın yanında iyi gidiyor kahvaltıda

      Sil
  2. Bu tarz tuzluları hiç yapmıyorum. Çok yenmez ve hemen bayatlar düşüncesiyle. Ama aklımda olsun . Bu arada İsmi ilginçmiş ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatay iline ait bir hamurişi Genelde 3 gün dayanıyor

      Sil
  3. Külçe tatlısını hiç duymamış tim çok güzel duruyorlar bunu günümde yapmalıyım düşman catlatmalik.🤣🤣🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatay yöresine ait olduğu için pek duymamış olabilirsiniz

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.