Malzemeler
- 8 Su Bardağı Un
- Yarım Su Bardağı Su
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Rezene (Şumra)
- 1 Yemek Kaşığı Susam
- 1 Paket Yaş Maya
Hamuru Açmak İçin;
- 100 Gr Tereyağı
- 1 Fincan Zeytinyağı
Yapılışı
- Bir kasede maya ve suyu koyup mayanın erimesini bekleyin.
- Bir kaba un koyup ortasını açın.
- Unun ortasına sulu maya karışımını ekleyip yoğurun.
- Daha sonra kaba sıvıyağ, rezeneyi, tuzu, şekeri ve susamı ekleyip iyice yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Bir tavada margarini eritin.
- Bir kasede eriyen margarini ve sıvıyağı karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın.
- Kopartılan bezeleri elle incecik açın.
- Açılan hamurun üzerine fırça yardımıyla yağ karışımından sürün.
- Hamuru rulo şeklinde sarıp kendi etrafında çevirip yağlı kağıt serili tepsiye alın.
- Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Külçelerin üzerini fırça yardımıyla yağlayıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Sabahları iyi gidiyor. Teşekkür ederim paylaşım için .
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim :) Çayın yanında iyi gidiyor kahvaltıda
SilBu tarz tuzluları hiç yapmıyorum. Çok yenmez ve hemen bayatlar düşüncesiyle. Ama aklımda olsun . Bu arada İsmi ilginçmiş ☺️
YanıtlaSilHatay iline ait bir hamurişi Genelde 3 gün dayanıyor
SilKülçe tatlısını hiç duymamış tim çok güzel duruyorlar bunu günümde yapmalıyım düşman catlatmalik.🤣🤣🤣
YanıtlaSilHatay yöresine ait olduğu için pek duymamış olabilirsiniz
SilTuzlusunu diyecektim
YanıtlaSil:)
Sil