24 Şubat 2019 Pazar

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Mavi Haşhaş
  • 1,5 Su Bardağı İrmik
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti için
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • Hindistan Cevizi
  • Toz Fındık




Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Daha sonra kaba mavi haşhaş, irmik, yoğurt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • En son kabartma tozu, vanilin ve unu da ekleyip iyice çırpın.
  • Fırın kabını yağlayın.
  • Yağlamış olduğumuz fırın kabının içine karışımı dökün.
  • Fırın kabını önceden ısıtılmış fırında 180 derece 25 dakika pişirin.
  • 25 Dakikanın sonunda revani kekinin ortasına bıçak batırın.
  • Bıçak temiz çıkıyorsa revani keki hazır demektir.
  • Fırından aldığımız revani kekinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini bekleyin.
  • Sonra üzerine hindistan cevizi ve toz fındık serperek servis yapabilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

14 yorum:

  1. Harika bir tatlı devamlı evimizin baş misafiri hatırlattıgınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Evet biliyorum bu tatlıyı arada annemde yapar.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annenizin eline sağlık yorumunuz için teşekkür ederim Koray Bey :)

      Sil
  3. Sayfanız sade ve güzel, başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Revani çok severiz ailece ama haşhaşlı revani daha önce hiç tatmadım. Tarif için teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Denedikten sonra resmini atarsanız sevinirim

      Sil
  5. Ailecek haşhaşlı revaniyi çok severiz ve keyifle yeriz :)

    YanıtlaSil
  6. Haşhaşlı revaniye bayılırım, ellerinize sağlık ;))

    YanıtlaSil
  7. haşhaşlı nevaniye olsa da yesek :) çok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir daha ki sefere davetlimiz olursanız sevinirim

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.