Malzemeler
- 1 Su Bardağı Şeker
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Mavi Haşhaş
- 1,5 Su Bardağı İrmik
- 1 Paket Vanilin
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
- Hindistan Cevizi
- Toz Fındık
Yapılışı
- 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Daha sonra kaba mavi haşhaş, irmik, yoğurt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- En son kabartma tozu, vanilin ve unu da ekleyip iyice çırpın.
- Fırın kabını yağlayın.
- Yağlamış olduğumuz fırın kabının içine karışımı dökün.
- Fırın kabını önceden ısıtılmış fırında 180 derece 25 dakika pişirin.
- 25 Dakikanın sonunda revani kekinin ortasına bıçak batırın.
- Bıçak temiz çıkıyorsa revani keki hazır demektir.
- Fırından aldığımız revani kekinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
- Şerbet çekmesini bekleyin.
- Sonra üzerine hindistan cevizi ve toz fındık serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Harika bir tatlı devamlı evimizin baş misafiri hatırlattıgınız için teşekkür ederim
YanıtlaSilBen teşekkür ederim
SilEvet biliyorum bu tatlıyı arada annemde yapar.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAnnenizin eline sağlık yorumunuz için teşekkür ederim Koray Bey :)
SilSayfanız sade ve güzel, başarılarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilRevani çok severiz ailece ama haşhaşlı revani daha önce hiç tatmadım. Tarif için teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Denedikten sonra resmini atarsanız sevinirim
SilAilecek haşhaşlı revaniyi çok severiz ve keyifle yeriz :)
YanıtlaSilAfiyet olsun
SilHaşhaşlı revaniye bayılırım, ellerinize sağlık ;))
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Tahsin Bey :)
Silhaşhaşlı nevaniye olsa da yesek :) çok severim
YanıtlaSilBir daha ki sefere davetlimiz olursanız sevinirim
Sil