Malzemeler
- 4 Yumurta
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Çay Bardağı Süt
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Su Bardağı Un
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
- Yarım Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Yumurta Sarısı
- Yarım Su Bardağı Şeker
- 1 Paket Şekerli Vanilin
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Üzeri için;
- Hindistan Cevizi
- 100 Gr Çikolata
- Toz Fıstık
Yapılışı
- Bir kaba yumurta ve şekeri koyup iyice çırpın.
- Üzerine süt, kakao ve sıvıyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Sonra kaba un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp iyice yayın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
- 15 Dakikanın sonunda kekin ortasına kürdan batırın.
- Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Keki pişince fırından alıp soğumaya bırakın.
- Kremayı hazırlamak için; Bir tencereye sütü koyun.
- Üzerine un, nişasta, yumurta sarısını ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp altını yakın.
- Kremayı sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kıvamına gelince tencereyi ocaktan alın.
- Ocaktan alınan tencerenin içine tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra tencereyi soğumaya bırakın.
- Kremayı kabuk tutmaması için arada bir karıştırın.
- Soğuyan kekten su bardağının ağzı ile yuvarlak parçalar kesin.
- Kesilen parçalardan birinin üzerine kremadan koyup başka bir parçayı üzerine kapatın.
- Tüm parçalar bittikten sonra kenarlarına da kremadan sürün.
- Kenarlarına da krema sürelen kekleri hindistan cevizine bulayın.
- Çikolataları küçük parçalara bölün.
- Bir sos tenceresine küçük parçalara bölünmüş çikolatayı koyup eritin.
- Eriyen çikolatayı hazırladığımız pastanın üzerine koyup düzeltin.
- Sonra çikolatanın üzerine toz fıstık serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Emimim ki tadı da görüntüsü kadar güzeldir . İmam sarığı tarifinizi favorilerime ekledim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silİmam sarığı, ilk kez duyduğum bir yiyecek. Ve gerçekten de imam sarığına benziyor. Çok ilginç bir görünüm var. Bunu denemek lazım. Teşekkürler tarifi verdiğiniz için.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için Gülhan Hanım :)
SilPratik sayılabilecek bir tatlı.Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Yanlız adı ilginçmiş .:)
YanıtlaSilÇok kolay bir tatlı ama tadı gerçekten güzel
Silimam sarığı ilk defa duydum desem yalan olmaz heralde ama görüntü güzel denemek gereli teşekkürler.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için
SilEmeğinize sağlık. Haftasonu çocuklara yapayım ben de, beğeneceklerine eminim :)
YanıtlaSilŞimdiden elinize sağlık
Silİsmi ilginç fakat kendisi çok güzel görünüyor. Yalnız daha önce sanki bu tatlıya yorum yazdığımı hatırlıyorum. :)
YanıtlaSilİsmi değişik ama tadı güzel
Silİmam sarığını ilk defa duyuyorum. Görünüşü kadar tadı da güzeldir eminim :)
YanıtlaSilDenemenizi tavsiye ederim İbrahim Bey :)
SilEliniz sağlık çok lezzetli bir makale olmuş :)
YanıtlaSilMerhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...
YanıtlaSilTatlıya çok düşkün birisi olarak bu tarifi çok beğendim deneyeceğim inşallah teşekkürler
YanıtlaSilBen teşekkür ederim. Denedikten sonra resmini atarsanız sevinirim
SilDaha önce bir arkadaşımda yemiştim çok güzeldi. Tarifin burada karşıma çıkmasına sevindim mutlaka denemeliyim :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Denedikten sonra resmini paylaşırsanız sevinirim
Silİmam sarığina bayılırım. Hayatımda yediğim en güzel tatlıdır. Hatay'da yemistim
YanıtlaSilSize katılıyorum gerçekten de tadı güzel oluyor :)
Sil