17 Şubat 2019 Pazar

Kazandibi

Kazandibi

Malzemeler
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Pirinç Unu
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Çorba Kaşığı Nişasta
  • 1 Yumurta sarısı
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Üzeri için
  • Hindistan Cevizi
  • Toz Fıstık




Yapılışı
  • Bir tencereye süt, toz şeker, pirinç unu, nişasta , yumurta sarısı ve vanilyayı koyup pişirin.
  • Tencerenin dibi tutmasın diye sürekli karıştırın.
  • Son olarak tencereye tereyağını ekleyin.
  • Bir fırın tepsisini ocağın üstüne köyün.
  • Pişirilen muhallebiden iki kepçe tepsinin tabanına döküp yayın.
  • Üzerine biraz pudra şekeri ekleyin.
  • Tepsiyi orta ateşte sürekli karıştırarak karışımı yakın.
  • Karışım yakıldıktan sonra kalan muhallebiyi dökerek kaşıkla üzeri düzeltin.
  • Tepsinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen tepsiyi 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen tatlının üzerine hindistan cevizi  ve toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. Kazandibine bayılırım
    En sevdiğim tatlılardan birisidir
    Tarif için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Sütlü tatlılara bayılıyorum. Şerbetlilere de bayılıyorum. Tüm tatlılara bayılıyorum :) Ama yapma konusunda sanırım sıkıntılar var :) Acaba gidip de yapmayı denesem evi yakmadan yapabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsınız bence o kadar çokta korkmayın :)

      Sil
  3. Süt tatlılarını seviyorum elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Kazandibi tarifiniz için teşekkürler çok faydalı tariflerinizden faydalınıyoruz ahmet bey saygılar.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.