Malzemeler
- 5 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Pirinç Unu
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Çorba Kaşığı Nişasta
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Paket Vanilya
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
- Hindistan Cevizi
- Toz Fıstık
Yapılışı
- Bir tencereye süt, toz şeker, pirinç unu, nişasta , yumurta sarısı ve vanilyayı koyup pişirin.
- Tencerenin dibi tutmasın diye sürekli karıştırın.
- Son olarak tencereye tereyağını ekleyin.
- Bir fırın tepsisini ocağın üstüne köyün.
- Pişirilen muhallebiden iki kepçe tepsinin tabanına döküp yayın.
- Üzerine biraz pudra şekeri ekleyin.
- Tepsiyi orta ateşte sürekli karıştırarak karışımı yakın.
- Karışım yakıldıktan sonra kalan muhallebiyi dökerek kaşıkla üzeri düzeltin.
- Tepsinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Oda sıcaklığına gelen tepsiyi 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen tatlının üzerine hindistan cevizi ve toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Kazandibine bayılırım
YanıtlaSilEn sevdiğim tatlılardan birisidir
Tarif için çok teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim :)
SilSütlü tatlılara bayılıyorum. Şerbetlilere de bayılıyorum. Tüm tatlılara bayılıyorum :) Ama yapma konusunda sanırım sıkıntılar var :) Acaba gidip de yapmayı denesem evi yakmadan yapabilir miyim ?
YanıtlaSilYaparsınız bence o kadar çokta korkmayın :)
SilSüt tatlılarını seviyorum elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Yusuf Bey :)
SilKazandibi tarifiniz için teşekkürler çok faydalı tariflerinizden faydalınıyoruz ahmet bey saygılar.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
YanıtlaSil