4 Şubat 2019 Pazartesi

Kladdkaka (İsveç Keki)

Kladdkaka (İsveç Keki)

Malzemeler
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 2 Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Adet Vanilya
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
  • Pudra Şekeri





Yapılışı

  • Bir kaba yumurta ve şekeri koyup çırpın.
  • Üzerine erimiş margarini ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Sonra kaba kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Daha sonra kaba azar azar un ekleyip güzelce yoğurun.
  • Bir borcama yağlı kağıt serin.
  • Karışımı yağlı kağıt serili borcama döküp yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Fırından aldığımız borcamın ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

24 yorum:

  1. Valla müdür isveç keki güzele benziyor ama hiç yemedim heralde tatmak lazım teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı Türk Kekleri kadar olmasa da güzeldir. Denemeni tavsiye ederim.

      Sil
  2. Merhaba. İade-i ziyarete geldim. Ve harika bir tarifle karşılaştım. Hem malzemeler kolay hem yapımı pratik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş Geldiniz. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. İlk deya duydum isveç kekini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ne kadar TÜRK kekleri kadar güzel olmasa da bir tadına bakın derim

      Sil
  4. Kladdaka değişik bir tat denemek lazım.Tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Merak ettim yahu deneyeyim bir ara .Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı Türk Kekleri kadar olmasa da güzeldir. Tadmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  6. Pek anlamadım farkını ama bizimkilerden farklı olarak yapılışı sanırım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük bir farkı yok yapılışında ama tad olarak tabiki de TÜRK keki daha güzel :)

      Sil
  7. daha önce hiç duymadığım ve tadmadığım bir kek tarifi ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadmanızı tavsiye ederim. Yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  8. İsveç keki mükemmel görünüyor. İskandinav kültürü bu ara çok yaygınlaştı. Bu keki mutlaka denemek isterim. Teşekkürler tarif için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim Gülhan Hanım :)

      Sil
  9. harika görünüyor kek canım çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kekler bizden Çaylar sizden olması şartıyla:) Buyrun misafirimiz olun:)

      Sil
  10. Kladdkakanin malzemeleri tanıdık. Tarif için teşekkürler. ☺

    YanıtlaSil
  11. Isvec keki ilgincmis tarifi not ettim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsanız eğer resmini atarsanız sevinirim.

      Sil
  12. isveç kekinin ismini ilk defa duydum diğer keklerden farklı olarak margarin de koyulup sütün olmaması sanırım. Tadını merak ettim doğrusu. Tarif için teşekkürler 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde bizim yaptığımız kekle bir farkı yok ama ismini öyle koymuşlar :)

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.