Malzemeler
- Yarım Paket Margarin
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1,5 Su Bardağı Un
- 2 Yumurta
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Adet Vanilya
- 1 Çay Kaşığı Karbonat
- Yarım Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
- Pudra Şekeri
Yapılışı
- Bir kaba yumurta ve şekeri koyup çırpın.
- Üzerine erimiş margarini ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Sonra kaba kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Daha sonra kaba azar azar un ekleyip güzelce yoğurun.
- Bir borcama yağlı kağıt serin.
- Karışımı yağlı kağıt serili borcama döküp yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Fırından aldığımız borcamın ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Valla müdür isveç keki güzele benziyor ama hiç yemedim heralde tatmak lazım teşekkürler.
YanıtlaSilTadı Türk Kekleri kadar olmasa da güzeldir. Denemeni tavsiye ederim.
SilMerhaba. İade-i ziyarete geldim. Ve harika bir tarifle karşılaştım. Hem malzemeler kolay hem yapımı pratik :)
YanıtlaSilHoş Geldiniz. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Silİlk deya duydum isveç kekini
YanıtlaSilHer ne kadar TÜRK kekleri kadar güzel olmasa da bir tadına bakın derim
SilKladdaka değişik bir tat denemek lazım.Tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim:)
SilMerak ettim yahu deneyeyim bir ara .Sevgiler
YanıtlaSilTadı Türk Kekleri kadar olmasa da güzeldir. Tadmanızı tavsiye ederim.
SilPek anlamadım farkını ama bizimkilerden farklı olarak yapılışı sanırım. Teşekkürler
YanıtlaSilÇok büyük bir farkı yok yapılışında ama tad olarak tabiki de TÜRK keki daha güzel :)
Sildaha önce hiç duymadığım ve tadmadığım bir kek tarifi ellerinize sağlık
YanıtlaSilTadmanızı tavsiye ederim. Yorumunuz için teşekkürler
Silİsveç keki mükemmel görünüyor. İskandinav kültürü bu ara çok yaygınlaştı. Bu keki mutlaka denemek isterim. Teşekkürler tarif için. :)
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim Gülhan Hanım :)
Silharika görünüyor kek canım çekti :)
YanıtlaSilKekler bizden Çaylar sizden olması şartıyla:) Buyrun misafirimiz olun:)
SilKladdkakanin malzemeleri tanıdık. Tarif için teşekkürler. ☺
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için :)
SilIsvec keki ilgincmis tarifi not ettim 😊
YanıtlaSilYaparsanız eğer resmini atarsanız sevinirim.
Silisveç kekinin ismini ilk defa duydum diğer keklerden farklı olarak margarin de koyulup sütün olmaması sanırım. Tadını merak ettim doğrusu. Tarif için teşekkürler 🤗
YanıtlaSilGenelde bizim yaptığımız kekle bir farkı yok ama ismini öyle koymuşlar :)
Sil