Malzemeler
- 1,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Paket Margarin (Oda Sıcaklığında Eritilmiş)
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
- 1 Tatlı Kaşığı Kömbe Baharatı (Yenibahar, Tarçın, Mahlep, Zencefil, Karanfil, Muskat)
- Alabildiği Kadar Un
Üzeri İçin
- Susam
Hazırlanışı
- Bir kaba sıvıyağ, margarin ve sütü koyup yoğurun.
- Üzerine şeker, karbonat ve kömbe baharatını ilave edip yoğurmaya devam edin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Ceviz büyüklüğündeki parçaları susam dolu tabağa batırın.
- Susamlı hamura kömbe kalıbıyla şekil verin.
- Şekil alan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin.
- 180 derece fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Kömbeyi ilk kez duyuyorum. Güzel görünüyor deneyeceğim.
YanıtlaSilHatay iline ait bir tatlı kurabiye diğer şehirlerde fazla tanınmaz heralde ondan bilmiyorsunuz :)
SilPaylaşımlarınızı severek ve acıkarak takip etmeye çalışıyorum :) Daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...
YanıtlaSilSelam ziyareti :)
A.s Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için Furkan Bey :)
SilBir Hatayli olarak bu kombeye bayılıyorum admin tsk ler bu güzel tarif için
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Hemşerim :)
Sil