18 Şubat 2019 Pazartesi

Fincan Tatlısı

Fincan Tatlısı

Malzemeler
  • 1 Yemek Kaşığı Margarin 
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri için
  • Hindistan Cevizi
  • Çekilmiş Fıstık
  • Çilek (İstediğiniz Meyveyi Kullanabilirsiniz)



Yapılışı
  • Bir tencereye sütü, unu, toz şekeri koyun. 
  • Tencere ocağa alın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Muhallebi kıvama geldikten sonra ocağı kapatın. 
  • Üzerine vanilyayı ve margarini ekleyin. 
  • Üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırın. 
  • Hazırladığımız muhallebiyi kepçe yardımıyla orta büyüklükteki fincanlara dökün.
  • Fincandaki muhallebilerin oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen fincandaki muhallebileri en az 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın.
  • Fincandan çıkan muhallebileri hindistan cevizine bulayın. 
  • Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın.
  • Üzerine çilek (İstediğiniz Meyveyi Kullanabilirsiniz) koyup servis edin.
                               Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. Fincan tatlısı şu sıralar herkesin denediği bir tarif haline geldi. Her yerde sık sık rastlıyorum yapıldığına. Ama bu kadar kolay hazırlandığını bilmiyordum. Artık sık sık yaparım sayenizde. Teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Gülhan Hanım :) Elinize sağlık. Denedikten sonra resmini atarsanız sevinirim.

      Sil
  2. Fincan Tatlısı hiç yemedim ama görüntüsü mükemmel 👍🏻

    YanıtlaSil
  3. Fincan tatlıları çok güzel görünüyor. Bu tarifide kısa sürede deneyecegim

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür Ederim :) Denedikten sonra resmini paylaşırsanız sevinirim

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.