Malzemeler
- 150 Gr Margarin
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 5 Su Bardağı Un
- 4 Yemek Kaşığı Tahin
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
Şerbeti için
- 2,5 Su Bardağı Su
- 2,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Çay Bardağı Pekmez
- 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
- Fıstık
- Tahin
Yapılışı
- 2,5 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Ocaktan alınan tencerenin üzerine pekmezi döküp karıştırın.
- Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
- Bir kapta margarini, sütü, tahini ve sirkeyi karıştırın.
- Daha sonra kaba sıvıyağı ve kabartma tozunu ekleyin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyin.
- En son içine çekilmiş ceviz içini ekleyin.
- Güzelce yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Borcamı yağlayın.
- Hamuru yağlanmış borcama dökün.
- Eşit kalınlıkta yaydığınız hamuru servis etmek istediğiniz şekilde kesin.
- ❉ Püf Noktası : Tatlınızı fırına koymadan önce istediğiniz şekilde dilimlemelisiniz. Fırından aldıktan sonra dilimler iseniz üzeri çatlayacaktır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
- Nevzine tatlısının şerbet çekmesini 1,5 saat bekleyin.
- Şerbetini çektikten sonra üzerine biraz tahin ve fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Nevzine tatlısının nasıl yapıldığını bilmiyordum teşekkür ediyorum
YanıtlaSiladını duydum ama hiç yemedim, sanırım şerbetindeki pekmez büyük lezzet veriyordur.
YanıtlaSilEvet Esra Hanım denemenizi tavsiye ederim.
SilDeneyeceğim mutlaka ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
Silharika görünüyor tarif için teşekkür ederim.
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim
SilNevizne tatlısı ilk defa duyduğum bir tatlı.Mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilDenedikten sonra resmini atarsanız sevinirim
Sil