13 Şubat 2019 Çarşamba

Nevzine Tatlısı

Nevzine Tatlısı

Malzemeler

  • 150 Gr Margarin
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 5 Su Bardağı Un
  • 4 Yemek Kaşığı Tahin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
Şerbeti için
  • 2,5 Su Bardağı Su
  • 2,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Pekmez
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Fıstık
  • Tahin



Yapılışı
  • 2,5 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ocaktan alınan tencerenin üzerine pekmezi döküp karıştırın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir kapta margarini, sütü, tahini ve sirkeyi karıştırın.
  • Daha sonra kaba sıvıyağı ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • En son içine çekilmiş ceviz içini ekleyin.
  • Güzelce yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Borcamı yağlayın.
  • Hamuru yağlanmış borcama dökün.
  • Eşit kalınlıkta yaydığınız hamuru servis etmek istediğiniz şekilde kesin.
  • ❉ Püf Noktası : Tatlınızı fırına koymadan önce istediğiniz şekilde dilimlemelisiniz. Fırından aldıktan sonra dilimler iseniz üzeri çatlayacaktır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Nevzine tatlısının şerbet çekmesini 1,5 saat bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerine biraz tahin ve fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

10 yorum:

  1. Nevzine tatlısının nasıl yapıldığını bilmiyordum teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  2. adını duydum ama hiç yemedim, sanırım şerbetindeki pekmez büyük lezzet veriyordur.

    YanıtlaSil
  3. Deneyeceğim mutlaka ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor tarif için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Nevizne tatlısı ilk defa duyduğum bir tatlı.Mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.