Malzemeler
- 500 Gr Tel Kadayıf
- 200 Gr Tereyağı
- 250 Gr Dövülmüş Ceviz İçi
Şerbeti için
- 4 Su Bardağı Su
- 4 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
- Toz Fıstık
- Dondurma
Yapılışı
- 4 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
- Bir tavada tereyağını eritin.
- Kadayıfları tel tel ayırın.
- Bir kapta kadayıfı ve erimiş tereyağını karıştırın.
- Orta boy tepsiyi yağlayın.
- Kadayıfların yarısını yağlanmış tepsiye yayın.
- Üzerine dövülmüş ceviz içini koyun.
- Kadayıfların kalan yarısını da cevizlerin üzerine döküp yayın.
- ❉ Püf Noktası :Tepsideki kadayıfların üstünü küçük boy tepsi ile bastırın.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
- Şerbet çekmesini bekleyin.
- Şerbetini çektikten sonra üzerini fıstık ve dondurma ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Cevizli kadayıf tarifi için teşekkürler
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim :)
SilRahmetli anneannem bunu bi yapardı. Of yemin ederim geldi yine aklıma tadı. Fırında kzıartırdı. şerbeti bi dökerdi üstüne...
YanıtlaSilAllah Rahmet Eylesin
SilBabaannem çok güzel yapar kadayıfı , ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBabaannenizin eline sağlık :)
Silnefis görünüyor tarifiniz için teşekkürler
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim
Silnasıl canım çekti :) anneme zorla yaptıracağım..
YanıtlaSilAfiyet olsun. Yaptıktan sonra resmini atarsanız sevinirim
SilMükkemmel görüntüsüyle cevizli tek kadayıf çok güzel olmuş teşekkürler
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim Erhan Bey :)
SilDaha iki gün önce yaptım cevizli kadayıf
YanıtlaSilÇok severim teşekkür ediyorum bir de sizin tarifi yapayım
Elinize sağlık. Bir daha ki denemenizde resmini çekip bizimle paylaşırsanız sevinirim
SilCevizli kadayıf çok harika olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
SilSiz bu işi biliyorsunuz cevizli kadayıf mükemmel biraz bize işkence yapsanız da paylaşımlar tarifler süper saygılar.
YanıtlaSilSaygılar bizden teşekkür ederim yorumunuz için :)
SilBazen bu kadayıfı sade yapıyorlar ama içinde ceviz olanlar her zaman daha da iyi oluyor sizin de tarifinde cevizi kullanmanız harika olmuş.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim. Genelde içine ister fıstık ister fındık ister boş yapın koyulan maddeler keyfe göre oluyor
SilEmeğinize sağlık. Çok güzel görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür Ederim
Sil