Malzemeler
- 125 Gr Tereyağı
- 1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
- 1 Yumurta Sarısı
- 3 Su Bardağı Un
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Paket Kabartma Tozu
Üzeri için
- 100 Gr Ayıklanmış Ay Çekirdeği
- 1 Yumurta Akı
Yapılışı
- Bir kaba sıvıyağ, margarin, yumurta sarısı ve yoğurt koyup iyice çırpın.
- Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Elde ettiğiniz hamuru 20 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Kopartılan hamura elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın.
- Hafifçe bastırılan hamurun üstünü önce yumurta akına batırın.
- Yumurta akına batırılan hamurun üzerine ayıklanmış ay çekirdeğini serpin.
- Ay çekirdeği serpilen hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika pişirin.
- Pişen kurabiyeleri soğuması için serin bir yere bırakın.
- Soğuyan kurabiyeleri çayın yanına servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Bu çekirdekler her yerde kullanılıyor :D artık pastada kullanılmadığı kaldı sadece eliniz sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim.Tuzlu kurabiye olunca çekirdek yakışıyor.
SilAy çekirdekli kurabiyeyi ilk kez duyuyorum deneyebilirim
YanıtlaSilDenedikten sonra resmini atarsanız sevinirim.
SilKurabiye herkesin sevdiği bir lezzet
YanıtlaSilSize katılıyorum Esra Hanım :)
SilNefissss. Kurabiye denilince genellikle tatlı akla gelir. Tuzlu olması ayrı bir keyif
YanıtlaSilTatlı kurabiyelerin de tuzlu kurabiyelerinde yeri ayrıdır
SilAy çekirdekli kurabiye tarifiniz çok pratik ve faydalı olmuş.Emeğinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Murat Bey :)
SilMeydan okuma yazı dizimi okumak üzere sizi blogumda ağırlamaktan şeref duyacağım. Ahmet Bey
YanıtlaSilMemnuniyetle gelirim
SilAy çekirdeği çok faydalı.Çinko içeriyor.O yüzden ben de severim.Emeklerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Yurdagül Hanım :)
SilAy çekirdekli kurabiyeyi çok severim ama malzemeleri özellikle çekirdeği taze olacak elinize emeğinize sağlık Ahmet bey
YanıtlaSilTeşekkür ederim yorumunuz için :) Her durumda bütün malzemelerin taze olması gerekir
Silevet yoksa çok bir şeye benzemiyor.
SilHaklısınız
SilOlsada yesek :) bu güzel tarıfleriniz için teşekkür ediyorum
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için :)
SilÇekirdek içinin kullanıldığı kurabiyeler her zaman harika olur bu da çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim
SilAy çekirdekli kurabiyeyi hiç denemedim. Bakalım tadı nasıl olacak?
YanıtlaSilSiz yapıyorsanız eminim güzel olur. Denedikten sonra resmini paylaşırsanız sevinirim
SilNefissssss görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
Sil